Spletne platforme za nakup rabljenih vozil

14.01.2019

Kako kupujete vozilo? Sodeč po statistiki, najverjetneje nekaj časa preživite na spletnih ponudnikih rabljenih vozil (spletne strani posameznih prodajalcev, avto.net ipd.), se odločite za nekaj vozil, katerega od njih tudi peljete na testno vožnjo, ter se, po nekaj tednih ali mesecih iskanja, odločite za nakup.

Pomembno vlogo pri nakupu rabljenega vozila torej igra internet, na katerem se odvije prvih 70%-80% nakupne izkušnje.

Večina Slovencev ta del nakupne poti opravi na spletni strani avto.net http://www.avto.net, kjer je v vsakem trenutku objavljenih okoli 40.000 vozil, od tega dobrih 30.000 rabljenih. Del Slovencev, večina Nemcev in zajeten del ostalih Evropejcev pa po rabljenih vozilih povprašujejo preko spletne strani mobile.de https://www.mobile.de/, na kateri je mogoče brskati med več kot 1.500.000 vozili. Ko se odločite za enega, ga lahko na različne načine uvozite v Slovenijo, najpogosteje preko posrednikov, ki so specializirani za uvoz vozil iz tujine. Pri tem je ključno, da poskrbite za birokratski del postopka.

Poleg birokracije vam izkušnjo lahko zagreni tudi stanje vozila, ki ni skladno s pričakovanim. V izogib negativnim izkušnjam se poslužite preventivnih pregledov rabljenih vozil. V Sloveniji vam to omogočamo pri Autoanalitici.

Naročite oceno https://www.autoanalitica.si/naroci-oceno 

Preverite 10 največjih spletnih platform za prodajo rabljenih vozil v Združenih državah Amerike: https://www.popularmechanics.com/cars/a16593/best-sites-to-sell-your-car-online/

© 2017 - 2020 Autoanalitica, vse pravice pridržane.