Nakup prvega avtomobila

18.08.2020

Kupujete svoje prvi avtomobil ali prvi avtomobil za svojega otroka?

Je primerno, da kupite nov ali rabljen avtomobil?

Če kupujete rabljen avtomobil - kako zmanjšati tveganja in varno opraviti nakup prvega avtomobila?

 

Zgoraj našteta vprašanja si zastavi vsak kupec avtomobila, ne le ob prvem nakupu. A prav nakup prvega avtomobila zase ali za svojega otroka pomeni pomembno prelomnico, pri kateri je potrebno biti izjemno pazljiv.

 

To so ključne točke, ki govorijo v prid nakupu novega avtomobila:

  • Mirnost

Kot prvi lastnih avtomobila ne prevzemate tveganja, ki izhaja iz preteklosti avtomobila. Število kilometrov, ohranjenost notranjosti, vonj - vse je novo.

  • Garancija

Tovarniška garancija, ki jo prejmete z nakupom novega avtomobila, vam bo nekaj let omogočala zgoraj omenjeno mirnost.

  • Jasna cena

V primerjavi z rabljenimi avtomobili, kjer je cenovna politika odvisna od različnih faktorjev (stanje avtomobila itd.), ima kupec novega avtomobila jasno bolj jasno predstavo o izklicni ceni in možnostih pogajanja.

  • Varnost

Novejši avtomobili najpogosteje bolje opravljajo varnostne preizkuse. To velja tako za varnost potnikov kot za varnost pešcev in kolesarjev.

  • Popravila

Manj popravil! Novi avtomobili se v povprečju manj kvarijo. V primeru tovarniških ali drugih rednih napak pa so stroški popravil kriti v okviru zgoraj omenjene garancije.

  • Tehnologija

Tehnološki razvoj je prisoten tudi v avtomobilih. Varnost, zabava, udobje - tehnologija izboljšuje vse aspekte novih vozil.

 

Kljub zgornjim argumentom pa nakup novega avtomobila ni samoumeven. Ni zagotovila, da se novo vozilo ne bo pokvarilo. Stres pred poškodbo novega avtomobila je izjemen, saj so novi avtomobili dražji od primerljivih rabljenih avtomobilov. 

 

O vrednosti novega in rabljenega avtomobila smo vam pisali v nasvetu: Luksuzno ali ekonomično certificirano rabljeno vozilo?

 

Zakaj kupiti rabljen avtomobil?

  • Prihranite denar

"20% vrednosti si izgubil sekundo, ko si kupil nov avtomobil!" V tem reku je nekaj resnice, saj je amortizacija, torej izguba vrednosti novega avtomobila najvišja v prvih nekaj letih po nakupu novega avtomobila.

  • Zanesljivost

Novi modeli avtomobilov lahko vsebujejo serijske napake, zaradi katerih mora kupec avtomobil vračati prodajalcu ali serviserju. Čeprav so te napake garancijsko krite, lastnik avtomobila izgublja čas in živce, kar vsekakor ne odgovarja zgoraj omenjeni "mirnosti", ki jo pričakujemo ob nakupu novega avtomobila. V kolikor torej kupujemo model rabljenega avtomobila, ki je znan po svoji zanesljivosti, smo naredili že velik korak k dobremu nakupu avtomobila.

  • Trajnost

Osredotočite se na nakup modelov avtomobilov, ki so pregovorno zanesljivi. Nekaj let star zanesljiv model avtomobila vam bo v povprečju zagotovil še veliko varnih kilometrov.

 

Seveda pa nakup rabljenega vozila nosi svoja tveganja, ki jih morate prepoznati in minimizirati. Kako lahko zmanjšate tveganja pri nakupu rabljenega avtomobila smo vam predstavili v nasvetu: Pred nakupom rabljenega vozila ne pozabite!

 

Zakaj kupiti preverjen rabljen avtomobil s certifikatom?

Če kupujete prvi avtomobil zase ali morda za svoje otroke in želite dober kompromis med novim avtomobilom in rabljenim avtomobilom, je prava rešitev za vas nakup preverjenega rabljenega avtomobila s certifikatom.

 

Vsi večji proizvajalci avtomobilov ponujajo certificirane programe rabljenih vozil, ti pa običajno vključujejo večje servise, večtočkovne preglede in podaljševanje garancij. Proizvajalci avtomobilov redko certificirajo avtomobile, ki imajo prevoženih več kot 80.000 km ali so starejši od 6 let. Torej je vsak avtomobil po definiciji relativno nov in nima veliko prevoženih kilometrov.

Kot rečeno, programi preventivnih pregledov avtomobilov omogočajo brezskrbnost novega avtomobila in prihranke rabljenega avtomobila.

 

Ključno je torej, da v primeru nakupa preverjenega rabljenega avtomobila s certifikatom izberete certifikat, ki vam poda vse ključne informacije o avtomobilu.

 

Autoanalitica je z avtomehanično stroko razvila posebno metodologijo pregleda avtomobila, ki omogoča objektivno in strokovno oceno stanja avtomobila. Z uporabo pregleda in certifikata Autoanalitica boste prejeli vse potrebne informacije o stanju rabljenega avtomobila, ki vam bodo predstavljene v dokumentu Poročilo o stanju vozila.

 

Naša vizija je, da sooblikujemo višjo transparentnost trga rabljenih vozil. Vsak avtomobil, ki je preverjen z Autoanalitica pregledom, prispeva k realizaciji te vizije.

 

Več argumentov, zakaj kupiti preverjeno rabljeno vozilo s certifikatom, si lahko preberete v nasvetu: Kaj so certificirana rabljena vozila?

 

© 2017 - 2021 Autoanalitica, vse pravice pridržane.