Čakalna vrsta za nakup rabljenega vozila

10.07.2020

Bi se postavili v čakalno vrsto za nakup rabljenega vozila? Sliši se nenavadno, a po svetu se dogaja prav to.

Na povečano povpraševanje po rabljenih vozilih vpliva več faktorjev. Del ljudi si zaradi trenutne finančne in siceršnje negotovosti ne more več privoščiti visokega obroka za leasing, ter so bili primorani odstopiti ali prodati svoje novejše vozilo, namesto katerega bodo sedaj kupili rabljeno vozilo. Poleg tega pa obstaja še en razlog, ki izvira iz modernega načina življenja in sodobnega načina transporta. Namreč, zadnja leta smo se navajali na souporabo vozil, t.i. "car sharing", kar je vplivalo na manjše povpraševanje po rabljenih vozilih. "Car sharing" je v času karantene in omejevanja stikov zaradi COVID-19 na udaru, saj se ljudje izmikajo majhnim, tesnim prostorom, kjer se izmenjuje veliko ljudi. Prav zaradi tega je v obdobju COVID-19 prišlo do upada uporabe ponudnikov souporabe vozil (slovenski Avant2Go, na primer). Ljudje, ki so v prej namesto lastništva rabljenega ali novega vozila posegali po souporabi vozil, si zdaj potrebo po logistiki in transportu pokrivajo z nakupom, najpogosteje, rabljenega vozila.

 

Tako je torej obstoječa negotovost (kriza?) upočasnila razvoj sodobnih transportnih sistemov, kot je souporaba vozil, ter pozitivno vplivala na prodajo rabljenih vozil.

Ne glede na to, kako zelo se vam mudi pri nakupu rabljenega vozila - bodite previdni in pred nakupom preverite stanje vozila!

 

Več v članku: COVID crisis: Used-car sales on top speed as customers fear shared rides

© 2017 - 2021 Autoanalitica, vse pravice pridržane.