A-Cosmos prodan madžarskemu Auto Wallis

24.10.2020

Največji prodajalec znamke BMW v Sloveniji, A-Cosmos, je bil v letu 2020 prevzet s strani madžarskega podjetja Auto Wallis.

Gre za del poslovne skupine AutoWallis Group, ki vsebuje podjetja, ki opravljajo storitve maloprodaje in veleprodaje vozil, dobavo nadomestnih delov, servisiranja in vzdrževanja vozil ter kratkoročnih in dolgoročnih najemov vozil v 14 državah Srednje in Jugovzhodne Evrope.

Podjetja omenjene poslovne skupine so poleg prevzema A-Cosmosa že vpeta v Slovenijo, konkretno podjetje Wallis Automotive Europe preko podjetja Avto Aktiv prodaja vozila Jaguar in Land Rover, prevzeli pa so tudi zastopništvo znamke Opel na področju Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

V zadnjem obdobju je A-Cosmos posloval z relativno visoko mero zadolženosti ter negativnim poslovnim izidom, kar je bilo neposredno povezano tudi s slabšo obravnavo strank, predvsem v delu podaljšanih dobavnih rokov vozil. S transakcijo si slovenski trg vozil lahko obeta visok nivo profesionalnosti in dvig standarda obravnave strank in vozil v delu znamk BMW, Mini, Jaguar, Land Rover in Opel.

 

© 2017 - 2021 Autoanalitica, vse pravice pridržane.